image cover

Στην περιοχή αυτή υπάρχει μια επικαιροποιημένη λίστα των ομάδων που συνιστούν τις Α.Π.Ο.Σ.Α.Ε.
Μπορείς να δεις μια γρήγορη περιγραφή της ομάδας, στοιχεία επικοινωνίας ή άλλες σχετικές πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι προς τα αφιερωμένα forums (χώρους συζητήσεων/ανακοινώσεων) και φωτο-άλμπουμς της κάθε ομάδας.

Για λόγους ιστορικής συνέπειας αναφέρονται και οι ομάδες που ενδέχεται να μην είναι πλέον ενεργές, με ειδική σήμανση.

Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Escàpula»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Escàpula» ξεκίνησε το 2011 να εκπέμπει ζωντανά μέσω διαδικτύου με εκπομπές αγκαλιάζοντας κάθε μουσικό είδος και γούστο. Με μεράκι αμείωτο, συνεχίζοντας την παράδοση της παλαιότερης ραδιοφωνικής ομάδας που λειτουργούσε στο νησί, μα ξεκινώντας εκ νέου το 'ταξίδι' του, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ζωντανή παρουσία εντός και εκτός του πανεπιστημίου!

Θεατρική Ομάδα

Στόχος είναι η δημιουργία ενός προγράμματος που θα περιέχει πολλές θεατρικές ασκήσεις, άφθονο θεατρικό παιχνίδι, αλλά και αν τα καταφέρουμε να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση... γιατί, χωρίς σανίδι και χειροκρότημα τι στο καλό ψώνια είμαστε;

Γι αυτό λοιπόν σε περιμένουμε πάντα με φόρμα για να μοιραστούμε όλες αυτές τις εμπειρίες μαζί σου. Δεν δαγκώνουμε μη φοβάσαι..!

Ομάδα Λάτιν Χορού

Οι τυπικοί χοροί Latin, το cha-cha-cha, η rumba, η samba, το mambo, το merengue, η bachata. Μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή αρχή για κάποιους από αυτούς τους χορούς. Αν σας αρέσει ο χορός ή ακόμα αν είστε περίεργοι ελάτε στις συναντήσεις μας. Φορμίτσες, αθλητικά και πολύ όρεξη χρειάζεται να φέρετε μαζί σας. Σίγουρα πάντως θα γυμναστούμε διασκεδάζοντας..!

Κινηματογραφική Ομάδα

Κίνηση + Γραφή = Κινηματογράφος ή αλλιώς 7η τέχνη. Η κινηματογραφική ομάδα δραστηριοποιείται οργανώνοντας προβολές, αφιερώματα σε συγκεκριμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεματικές ενότητες. Στόχοι της ομάδας αυτής είναι η προώθηση του κινηματογράφου ως μορφής τέχνης, η ανάλυση του από περισσότερες οπτικές γωνίες καθώς και η ευαισθητοποίηση των θεατών πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους και την κοινωνία.
Η ομάδα είναι ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές και όχι μόνο. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε!

Φωτογραφική Ομάδα

Η Φωτογραφική Ομάδα ΣΑΕ δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του πανεπιστημίου από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Με συναντήσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, τα μέλη της καλλιεργούν την αγάπη τους για φωτογραφία και κινητοποιούνται στο χώρο της ιδιαίτερης αυτής τέχνης. Η ομάδα συνέβαλλε ήδη με μία έκθεση, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, και σχεδιάζει μία ακόμη για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ, τον Ιούνιο του 2013.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για τη Φωτογραφική Ομάδα και αξιοποίησε το ταλέντο σου στη φωτογραφία και την αποτύπωση στιγμών και σκηνών που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, τη Τέχνη που είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αναμνήσεις...

Ομάδα Αυτοάμυνας

Διδαχή αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών, μίξη πολλών δαιφορετικών τεχνικών.

Ομάδα Καλαθοσφαίρισης

Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, με πρωτοβουλία ενδιαφερόμενων φοιτητών. Την περίοδο 2013-2014, με τη συνδρομή της Επιτροπής Αθλητικών Υποθέσεων της ΣΑΕ, εκπροσώπησε τη Σχολή στο 3ο Ανοικτό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης, που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου. Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές κάθε κύκλου σπουδών, μέλη του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού αλλά και συνεργάτες της ΣΑΕ.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 εξασφαλίστηκε για την προπόνηση της ομάδας η χρήση του «Βενετόκλειου» κλειστού γηπέδου και, συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα 14:00-15:30.

Προς το παρόν λειτουργεί μόνο ανδρική ομάδα, καθώς δεν έχει συγκεντρωθεί ικανός αριθμός γυναικών, αλλά τη συγκεκριμένη ώρα και ημέρα είναι ευπρόσδεκτες όσες αθλήτριες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Ομάδα Παραδοσιακών Χορών

Η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών είναι μια ομάδα που έχει στοχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, την προβολή των ηθών και των εθίμων, καθώς και να μεταδόσει στους φοιτητές/-τριες την αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς και το τραγούδι. Οι χοροί που παρουσιάζονται ειναι Ροδίτικα, Κρητικά, Θρακιώτικα, Ποντιακά, Ηπειρώτικα/Βλάχικα και Νησιώτικα! Χοροί απ'όλοι την Ελλάδα!

«Χορέψετε χορέψετε
τα νιάτα να χαρείτε
γιατί σε τούτο τον ντουνιά
δε θα τα ξαναβρείτε»

Ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο

Το Τάνγκο δεν είναι παρά η σύνδεση, η επικοινωνία δυο σωμάτων και η μαγεία μιας αγκαλιάς. Καμία χορογραφία δεν χωράει εδώ. Υπάρχει μόνο η ντάμα, ο καβαλιέρος και η μουσική. Το αργεντίνικο τάνγκο είναι ενας δημιουργικός χορός απαλλαγμένος απο συγκεκριμένα βήματα.

Σήμερα το αργεντίνικο τάνγκο γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση και χορεύεται από πολλούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και σ' όλο το κόσμο. Που; Στις Milongas. Milonga είναι η βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, όπου συγκεντρώνεται όλη η παρέα σε κάποιο χώρο ή μαγαζί και χορεύει σε ρυθμούς τάνγκο.

Δεν είναι κάτι δύσκολο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις στο χορό. Είναι απλά αγκαλιά, μουσική, επικοινωνία. Δεν έχετε παρά να τον γνωρίσετε...

Ομάδα Hip-Hop Χορού H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η ομάδα του Hip-Hop στοχεύει στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων μέσα από την χορευτική κίνηση του δρόμου. Τόσο σα φυσική άσκηση όσο και απλά σαν ένας χορός όπως όλοι οι άλλοι, η συμμετοχή σ'αυτήν την ομάδα θα προσφέρει ευχαρίστηση σε αγόρια και κορίτσια. Μέσα λοιπόν στο ομαδοκεντρικό πλαίσιο του τμήματος ελπίζουμε πάνω απ'όλα στην αλληλοσυνεργασία και στη διασκέδαση. Απαραίτητα προσόντα: κέφι, κότσια, χαβαλές..

Ομάδα Oriental Χορών H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Αιγυπτιακός χορός: Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αρμονική συνύπαρξη της κίνησης και της μουσικής και μία χορεύτρια που εκφράζει απόλυτα την μουσική με τις κινήσεις της. Ένας χορός αισθησιακός, θηλυκός ο οποίος σε ταξιδεύει στα βάθη της Ανατολίας.
Γυμνάζει διακριτικά το σώμα, χαρίζοντας ελαστικότητα ενώ τονίζει τη θηλυκότητα του σμιλεύοντας της γραμμές. Ενεργοποιεί τη διαφραγματική αναπνοή και γενικά είναι μία τέχνη, πολύ κοντά στην γυναίκα που προσφέρει ενέργεια ζωτικότητα και χαρά.
Ελάτε λοιπόν, να ταξιδέψουμε χορεύοντας...

Ομάδα Yoga H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Η ομάδα γιόγκα ή αλλιώς Yoga Gr. Meditation έχει σκοπό εκτός από την εκγύμναση του σώματος μας, να σκορπίσει θετική ενέργεια!
Μέσα από: εθελοντική δράση, διάλογο γύρω από κοινωνικά θέματα, έκφραση συναισθημάτων,ψυχολογικα τεστ και τον διαλογισμό θα προσδιορίσουμε τα όνειρά μας, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και θα συμμετέχουμε ενεργά για έναν όμορφο κόσμο! Ακόμη, μέσα από περιβαλλοντικές εκδρομές θα μάθουμε τη δύναμη της ένωσης με τον συνάνθρωπό μας και την ολοκλήρωσή μας με τη φύση!
Συγκεκριμένα, έχοντας ως βάση το βιβλίο «Η Μαγεία» της Rhonda Byrne (συγγραφέας του γνωστού βιβλίου και της γνωστής ταινίας «The Secret») θα μάθουμε πως μπορούμε μέσα σε 27 ημέρες να πραγματοποιήσουμε κάθε όνειρο μας!

Απο το Σεπτέμβριο-Ιούνιο οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται στην αίθουσα χορού ενώ το καλοκαιρι οι συναντησεις μας πραγματοποιούνται στην τάφρο (ή στην θάλασσα) στις 19:30. Από φέτος όποιος θέλει μπόρει να προμηθευτεί μπλουζάκια της ομάδας μας!

Να θυμαστε πάντα: «Είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεων μας» (Βούδας) ;)

Ομάδα Εικαστικών H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Κάποτε ο Pablo Picasso είχε πει πως όλα τα παιδιά είναι καλλιτέχνες. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνουν καλλιτέχνες καθώς μεγαλώνουν. Έτσι και εμείς πιστεύουμε πως η τέχνη είναι διαχρονική και πηγάζει αστείρευτα μέσα από τον άνθρωπο. Ακόμα και στις πιο καταπιεστικές κοινωνίες, έγινε σύμβολο. Μπορεί να σοκάρει, να προκαλέσει, να τέρψει, να ξεγελάσει, να λέει τα πάντα και το τίποτα. Όμως σε κάθε περίπτωση, είτε χρησιμοποιείται ως μέσο, είτε ως καθαρή πηγή έμπνευσης ένα είναι το σίγουρο. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που δόθηκαν στον άνθρωπο είναι το φαινόμενο της δημιουργίας και αυτή ανήκει σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά.

Σας καλούμε λοιπόν, με όπλο την δημιουργικότητα, να μάθουμε, να πτοηθούμε και να ανασυγκροτηθούμε, να γνωρίσουμε, να απολαύσουμε, να ανακαλύψουμε, να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο της τέχνης και να βρούμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας.

Ομάδα Γυμναστικής H ομάδα είναι ανενεργή τώρα

Γυμναστική ομάδα, μια μοναδική ομάδα που σε ταξιδεύει στον χώρο της γυμναστικής και της ευεξίας. Ενα πρόγραμμα με το οποίο ξεχνάς τα άγχη σου και ζεις δυναμικά τη στιγμή. Ενα πρόγραμμα που ταυτόχρονα γυμνάζει, σφίγγει και τελειοποιεί όλο το σώμα, καίει πολλές θερμίδες και σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα! Με σύγχρονη δυναμική και γεμάτη ρυθμό μουσική κερδίστε ωφέλιμο χρόνο για το σώμα μετατρέποντάς το σε υγιεινό και γραμμωμένο μέσα απο δυναμικές ασκήσεις και αερόβια γυμναστική που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας αναζωογονήσουν!

Remind yourself: «Nobody's built like you. You design yourself!»

AEGEE (Rodos antenna) H ομάδα είναι ανενεργή τώρα
Τοπικός κλάδος διεθνούς οργάνωσης

Η AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe / Κίνηση φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης) είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης. Ως μια μη κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοιχτή στους φοιτητές και στους νέους από όλες τις σχολές και ειδικότητες. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 13.000 μέλη και με παρουσία σε πάνω από 200 πόλεις και 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Η AEGEE κάνει πράξη την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Λειτουργεί χωρίς εθνικό επίπεδο και φέρνει σε επαφή νέους από διαφορετικές χώρες. Η οργάνωση βασίζεται αποκλειστικά στα τοπικά παραρτήματά της, τις αποκαλούμενες «αντένες». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συντονίζονται από το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Δίνοντας έμφαση στα ταξίδια, την νεανική κινητικότητα, την ανταλλαγή ιδεών και τη διοργάνωση κοινών projects, η AEGEE επιχειρεί να ξεπεράσει τις εθνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές διαφορές και να συμβάλλει στη δημιουργία μίας προοδευτικής Ευρώπης για τους νέους. Δίνει τη δύναμη στους νέους της Ευρώπης να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία. Δημιουργεί ένα χώρο για διάλογο και ευκαιρίες μάθησης, καθώς ενεργεί και ως αντιπρόσωπός τους στη λήψη αποφάσεων.

Η AEGEE διοργανώνει συνέδρια πάνω σε κάθε είδους θέμα με τη συμμετοχή φοιτητών και επιστημόνων. Η πιο δημοφιλής και επιτυχημένη εκδήλωση της AEGEE είναι τα Θερινά Πανεπιστήμια (Summer Universities) που οργανώνονται κάθε χρόνο από ένα μεγάλο αριθμό τοπικών παραρτημάτων της. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της AEGEE μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού με φοιτητές από όλη την Ευρώπη.

Λείπει κάτι;

Αν από την παραπάνω λίστα έχεις προσέξει πως λείπει κάποια ομάδα ή πληροφορίες, ενημέρωσέ μας ώστε να επικαιροποιηθούν! :)

Στείλε διορθώσεις ή πρόσθεσε πληροφορίες »

Γράψε στο forum των Ομάδων Ρόδου »


επάνω

ΕΣΥ: Φοιτητής στο Αιγαίο. My.Aegean.gr Community: Η δική σου γωνιά!